En we gaan weer verder! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Sabine Klaver - WaarBenJij.nu En we gaan weer verder! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Sabine Klaver - WaarBenJij.nu

En we gaan weer verder!

Door: sabineklaver

Blijf op de hoogte en volg Sabine

12 Januari 2011 | Australië, Sydney

G'day mates!

Leuk feitje, mijn hostel in Sydney heet 'gday' haha! Vandaag m'n laatste dag in Sydney en weer van alles regelen. Nog steeds is niet alles goed geregeld omtrent m'n vliegticket dus na anderhalf uur (!!!) in de wacht te hebben gestaan bij Qantas Airlines ga ik straks even bij het hoofdkantoor langs. 35 dollar verspild alleen maar aan airlines bellen, balen! En daarna wassen want omdat ik elke dag wat anders aantrek zit ik nu in m'n pyjama achter de computer. Ook niet ideaal! Ik heb al een handwasje gedaan en straks even de wasmachine gebruiken voor de rest. Moeders, tantes en oma's, jullie kunnen trots op me zijn!

Vanavond vertrek ik om 11 uur savonds met de bus naar Byron Bay. Daar blijf ik sowieso 1 nacht, misschien wel langer. Even afwachten hoe het bevalt! Dan nog een nachtje in Surfer's Paradise en dan door naar Brisbane, voor zover dat gaat. Echt balen, die overstromingen. Het is hier best een big deal, huizen zijn verwoest, veel mensen zijn alles kwijt. En ik ben hier ook nog een klein beetje de dupe van, want ik vlieg 20 januari van Brisbane naar Auckland! Hopelijk gaat dat gewoon nog door! Nu begint dus het echte avontuur, nu moet ik het helemaal zelf doen. Ik heb er zin in, maar vind het tegelijkertijd ook doodeng. Anyway, hier heb ik voor gekozen, dus ik ga er helemaal wat van maken! In Byron Bay hoop ik te gaan surfen voor het eerst, wat natuurlijk een hilarisch drama wordt.

Ik heb in deze blog eigenlijk niet zoveel bijzonders te vertellen, maar ik weet niet wanneer ik de volgende kan schrijven en omdat jullie trouwe lezers er zo vaak naa vragen bedacht ik me dat ik er beter nu al eentje kon schrijven!

Omdat ik een nogal low budget heb, wil ik misschien gaan WWOOFFen in Nieuw Zeeland. Dat is 'working on organic farms', wat heel leuk schijnt te zijn. Je werkt dan 4-6 uur per dag en krijgt in ruil daarvoor gratis accomodatie en eten. Je ontmoet leuke mensen en op deze manier krijg je iets van het echt Nieuw Zeelandse leven te zien!

Na Nieuw Zeeland heb ik natuurlijk geen cent meer over dus moet ik zorgen dat ik meteen aan het werk kan. Zo niet dan kan ik beter inpakken en naar huis! Gelukkig is m'n Australische vriendin Zoe druk voor me op zoek, dus laten we hopen dat daar wat uitkomt!

Nou, ik zou nog wel wat langer willen schrijven maar om 12 uur kan ik wassen en het is nu 12 uur dus ik ga aan de schoonmaak! Mama, waar ben je nu ik je zo hard nodig heb? Haha, grapje! Ik hoop snel weer wat van me te laten horen met wat stoerdere verhalen dan deze blog over wasmachines en vliegmaatschappijen.

Ik mis jullie en ik hou van jullie en ik vind het elke keer weer zo leuk iets van jullie te horen dus ga daar vooral mee door!

Cheers mates, en heel veel liefs,

Sabine

• 12 Januari 2011 - 05:46

Mum:

Leuk hoor Sab, als je s'morgens de computer opstart en er is weer een bloq van Sabi! Wij missen je ook hoor maar genieten hier mee van al je avonturen! xxx

• 12 Januari 2011 - 08:54

Oma Betty:

Hello again lieve Sabine, je houd ons goed op de hoogte van alle dagelijkse gebeurtenissen, fijn om te lezen dat je zo goed je weg overal kan vinden, je groiet elke keer in mijn bewondering.Momenteel heb ik een spraak verbod (moeilijk hoor) dus voorlopig kan ik niet bellen, stem ver weg
    Ik hoop dat alles verder goed gaat, ik vertrouw er op, go for it girl. veel liefs Oma Betty

• 12 Januari 2011 - 12:15

Kim Jansen:

Ja je moeder zal zeker trots op je zijn dat je je eigen was aan het wassen bent, maar dat komt er natuurlijk allemaal wel een beetje bij kijken als je in je uppie naar Australia gaat. Hoop voor je dat het rare weer je plannen niet te veel tegen ziet, en kijk uit naar je volgende blog! X

• 12 Januari 2011 - 12:22

Furby:

Ookal gaat deze blog eigenlijk niet over iets speciaals toch is het leuk om wat van je te horen! Je mag ook een keer een wasje bij mij komen draaien over een lange tijd! geniet ervan dikke kus

• 12 Januari 2011 - 12:45

Chris,B-J,Milan:

Ha sab,
    Weer fijn om je blog te lezen.We zijn trots dat je zo zelfstandig bent!
    Dat wat je in Nieuw Zeeland wil gaan doen klinkt erg leuk! Daarna heb je nog tijd genoeg om centjes te verdienen! Vanochtend bij de bieb een kinderinfoboekje over Australie meegenomen,Milan vind het reuze interessant.Ik moest nog tegen je zeggen van hem:Ich liebe dich.Knuffel van ons 3

• 12 Januari 2011 - 14:50

Karianne:

Hi Sabine,
    Goh balen joh van dieoverstromingen. Hier berichten ze er op het nieuws ook dagelijks over. Nou maar hopen dat het jouw reis niet te veel zal beinvloeden! De foto's van Sydney en de blue Mountains brengen goede herinneringen terug! Ben je al in Manley geweest? Gezellig om je berichten te lezen, net of we er een beetje bij zijn! Liefs, Karianne ( en Michel, Tom en Anouk)

• 12 Januari 2011 - 18:21

Lisette:

Jeetje, wat een gedoe allemaal! Ik hoop voor je dat je snel een baan vindt, dan heb je tenminste meer geld en zekerheid enzo. En dan zijn er ook uitgerekend nu overstromingen waar jij bent... Hopelijk heb je hierna wat meer geluk! Heeel veel liefs en groetjes uit het koude en regenachtige Rijnsaterwoude.