St Patrick, surfboys & sangria - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Sabine Klaver - WaarBenJij.nu St Patrick, surfboys & sangria - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Sabine Klaver - WaarBenJij.nu

St Patrick, surfboys & sangria

Door: sabineklaver

Blijf op de hoogte en volg Sabine

22 Maart 2011 | Australië, Brisbane

Kom eens luisteren allemaal, het is weer tijd voor een verhaal! En niet zomaar een verhaal, nee, een echt avontuur! Want ik ben ein-de-lijk alleen op reis. We hadden gedacht dat dat vanaf Sydney al zou gebeuren maar sinds m'n vertrek ben ik eigenlijk niet alleen geweest. Eerst de roadtrip naar Melbourne met de twee meiden en twee jongens, daarna een week in Melbourne met Bas en Mike. Vervolgens de Great Ocean Road met Mike gereden en last but not least een tijd bij Zoe en haar familie doorgebracht. Nu was het dan toch echt tijd om er alleen op uit te trekken. En ik zal het eerlijk toegeven: ik vond en vind dat best spannend!

Na een weekend vol afscheidsfeestjes bracht Liz (de moeder van Zoe) me naar de bus die me naar het vliegveld in Melbourne zou brengen. Huilend nam ze afscheid van me. Betekent dat dat ik toch goed gezelschap ben geweest of waren het tranen van vreugde? Vanuit Melbourne naar Sydney gevlogen. Kwam op het vliegveld al een Duits meisje tegen die dezelfde vlucht had. Zij had al 6 maanden gereisd en gaat volgende week naar huis. Kon dus mooi naar haar tips luisteren! Wat grappig was, was dat ze helemaal in paniek was over de vlucht en de gate en de bus en blablabla. Ik dacht, nou, en dan heb je al een half jaar gereisd? Ze durfde niet eens aan de buschauffeur te vragen of hij ook naar haar straat ging, dat moest ik voor haar doen. Ik hoop dat ik toch ietwat zelfstandiger terug kom!

Eenmaal aangekomen in Sydney een nachtbus genomen naar Byron Bay. 13 uur opgekropt zitten. Dat was een feest! Gelukkig kan ik als echte mol overal slapen dus heb toch nog een paar oncomfortabele uurtjes kunnen pakken. In Byron Bay werd ik opgehaald door m'n hostel, Backpackers Inn On The Beach. Nou dat klinkt al goed toch? Het hostel was inderdaad ook 'on the beach', dus heb de eerste dag al lekker van het strand kunnen genieten waar ik met een Duits meisje uit m'n kamer, ook een Sabine, en nog een groep Engelsen naar toe ben gegaan. Savonds met dezelfde groep uit in Byron Bay, naar een bar/dicotheek genaamd Cheeky Monkeys. Alle backpackers komen daar, dus was groot feest! M'n Duitse naamgenoot en haar vrienden waren echter een beetje saai maar ik liep al snel wat reisgenoten van de bus tegen het lijf en heb de rest van de avond met hun doorgebracht. Die nacht spraken we af om met de 'busmensen' de volgende ochtend de 'Lighthouse walk' te doen. Er is in Byron Bay een vuurtoren waar je dolfijnen schijnt te kunnen zien en soms ook walvissen maar daar was het nu niet het seizoen voor. Dus sochtends allemaal op pad. Halverwege hadden ze het eigenlijk allemaal al wel gezien. Ik met m'n hoogmoedswaanzin zei dat ik wel verder zou gaan en twee van de jongens besloten dat ze zich dan toch ook niet zouden laten kennen. Nou, dat heb ik geweten! Zodra we de andere gedag hadden gezegd kwam het zware gedeelte: bergopwaarts. Trap na trap door de bush bush en dan op slippers en in 35 graden met de volle zon op m'n bol. Ik dacht serieus dat het einde van m'n leven nabij was maar ik heb het toch gehaald en ben niet eens met hartritmestoornissen op de eerste hulp beland. Genoten van het prachtige uitzicht, helaas geen dolfijnen gezien, en toen weer 10 km terug gelopen. Inmiddels waren er twee nieuwe Engelse meisjes in mijn kamer gearriveerd het klikte meteen goed tussen ons. Savonds met hen en de andere Engelsen weer naar de Cheeky Monkeys, dit keer voor een goedkope maaltijd: 5 dollar voor een heerlijke spaghetti! Daarna nog wat gedronken maar op tijd naar bed gegaan ivm met vroeg opstaan om naar Surfers Paradise te vertrekken. De plaatsnaam zegt het al: een paradise! Heel anders dan Byron Bay, Surfers is meer een stad. Veel hoogbouw maar niet op een storende manier, prachtig strand, leuk centrum en het hostel 'Surf n Sun' waar ik verbleef was top. Zodra ik aankwam liep ik al twee Zweedse meisjes tegen het lijf met wie ik ben uit geweest in Byron. Toevallig! En erg gezellig natuurlijk. Mijn roommates bleken ook een succes: zodra ik de deur open deed rook en zag ik het al: een kamer vol jongens. Ierse jongens. En dat op St Patricksday! Ik werd om 11 uur sochtends al uitgenodigd om met hen mee naar de Ierse pub te gaan maar het zwembad zag er zo verleidelijk uit... Later bleek dat ik ook nog een Italiaans meisje (of vrouw? Ze is 30) op de kamer had. Ze woont al 7 jaar in Madrid, dus we hebben ook nog lekker Spaans kunnen lullen! Later nog wat Colombianen en nog meer Ieren tegen gekomen en met alle gasten in het hostel op pad geweest op St Patricksday te vieren. Nou, Surfers Paradise zag groen hoor! Iedereen verkleed en dronken op pad, stervensdruk. Daarom op tijd weer terug om nog wat slaap te pakken want de volgende ochtend zou de wekker weer vroeg gaan in verband met mijn reis naar Brisbane. Net toen ik me comfortabel had geinstalleerd op het bovenste stapelbed stormden mijn Ierse roommates binnen. Slapen kwam dus niks meer van want het wakker houden van 'the Dutch girl with Irish blood' werd hun nieuwe doel van de avond. Nog gezelliger werd het toen wat mannen uit Italie, Finland en wie-weet-waar-nog-meer zich bij het gezelschap voegden. Wel gelachen hoor, maar de volgende ochtend met kleine oogjes de bus in!

Na de hele busreis in coma te hebben gelegen stond Jip (schoolvriendin uit Nederland die een Engelse cursus doet in Brisbane) me bij het busstation op te wachten. Ze woont op het uniresort, tussen alle studenten dus. Bij het terrein hoort ook een zwembad, spa, sauna en jacuzzi dus dat beloofde een paar mooie dagen te worden! Eerste avond al kennis gemaakt met een aantal vriendinnen van Jip (alle nationaliteiten) en met z'n allen naar een reggea concert geweest. Band was top: een mix van reggea, jazz en funk. Soort Kyteman. Heel gaaf dus!

De volgende dag kwam de regen met bakken uit de lucht vallen dus hebben we een relaxed dagje binnen gehad. Zelfde gold voor zondag, al hebben we toen wel boodschappen gedaan. Na te leven op de laatste noodles die Jip in de kast had staan leek ons dat wel een goed plan. Het winkelwagentje werd vooral gevuld met pizza, chocola en chips (Jip), maar ik heb er ook nog een paprika en avocado bij gedaan zodat we savonds wraps konden eten. Omdat iedereen die op het uniresort woont zomaar bij elkaar naar binnen loopt was Jip's huis al snel gevuld met hongerige Spanjaarden die op de geur van onze kookkunsten afkwamen. Spontaan ontstond het idee om een Spaanse avond te houden en zo bakte Pablo een tortilla en ging Javier z'n wijnvoorraad van huis halen. Werd erg gezellig en zo eindigden we voldaan in de sauna en vervolgens jacuzzi. Geen slecht leven dit! Wakker worden was de volgende dag wel wat moeilijk maar we konden ons er toe zetten om onder de dekens vandaan te komen en de bus van half 9 naar Dreamworld te nemen. De 'Gold Coast' staat bekend om haar pretparken en Dreamworld en Whitewaterworld zijn er daar twee van. Het weer was gelukkig prachtig dus we konden de hele dag van waterpark naar achtbaan en weer terug. Topdag gehad!

Vandaag (dinsdag) alweer mijn laatste dag in Brisbane. Weer is prachtig dus als Jip klaar is op school nemen we misschien nog wel een kleine duik in het zwembad! Morgen vlieg ik half 9 sochtends naar Auckland, Nieuw Zeeland. Heb er onwijs veel zin in maar vind het ook wel spannend. Weer een nieuw avontuur! Gek is dat ik over 2 maanden alweer thuis ben, tijd gaat ontzettend snel. Ik hoop dat ik in Nieuw Zeeland genoeg mogelijkheden heb om daar mijn blog ook weer bij te werken, maar dat komt vast goed!

Voor nu, take care en laat een berichtje achter, want dat is echt heel leuk om te lezen hier. Geniet van de eerste prille zonnestraaltjes daar dan neem ik even een duik in het zwembad! Heel veel liefs,
Sabine

• 22 Maart 2011 - 06:13

Mutti:

hoi Lieverd,

Ik ben echt jaloers! Ik wil ook in een jacuzzi met leuke spanjaarden tortilla eten en sangria drinken! En dan nu naar New Zealand. Spannend! Maar het reisschema ziet er heel goed uit. Je gaat nog een fantastische trip tegemoet en zult ook daar weer veel leuke mensen ontmoeten. Stuur je nog wat foto's bij je bloq?
    xxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 22 Maart 2011 - 06:33

Sofie:

Hee sab,
    Weer eens een heel verhaal!
    Ik zou ook wel in een jacuzzi willen zitten haha
    Ik hoop dat ik je weer snel op skype spreek!
    ik mis je!
    kusje van je zusje

• 22 Maart 2011 - 06:35

Sofie:

weer een heel leuk verhaal bedoel ik haha

• 22 Maart 2011 - 08:55

Simone:

Hoi Sabine, heb vanmorgen stiekem even op kantoor je spannende verhalen gelezen en heb nu wel erg veel moeite om mijn werk nog te doen. Kijk opeens naar mijn collega's met andere ogen, probeer ze zingend en dansend in een zwembroek voor te stellen, tortilla's etend en spaanse wijn drinkend. Helaas, dat beeld wil maar niet op mijn netvlies komen, zucht.
    Helaas ga ik dus maar verder met werken, vol spanning uitkijkend naar je volgende verhalen. Wederom een genot om te lezen en mee te genieten op afstand.
    Heel veel plezier weer met je volgende trip.
    Liefs, simone

• 22 Maart 2011 - 09:08

Daddy Blues:

Hoi Bien,
    Dat klinkt allemaal weer super. Mooi verslag weer en wij hadden een top weekend in Berlijn met veel muziek en plezier.
    Op naar Nieuw Zeeland!

• 22 Maart 2011 - 09:09

Renske:

Klinkt goeeeed Sab!! Ik word nu toch echt jaloers op je zon, zwembad en vakantie! Hopelijk spreek ik je snel weer een keer, maar viel spass in ieder geval! Houdoeee xxx

• 22 Maart 2011 - 11:12

Uncle P:

Mooi verhaal weer Sabine, blijf genieten van al het moois daar en een goede vlucht morgen naar NZ!

X

• 22 Maart 2011 - 12:24

Schumacher:

Ik vind het zoooo leuk om je verhalen te lezen, je schrijft echt geweldig!! En gelukkig heb ik nog even met je geskyped voordat je naar nz vertrekt! Heel veel plezier en succes! En ik kan niet wachten totdat je terug bent want ik mis je sabje! xxxxxxx rozie

• 22 Maart 2011 - 13:38

Ellen Van Manen:

Ha die lieve Sabine,meid meid wat een heerlijkheid......never a doll moment ha ha........
    Ik heb net heerlijk gegolfd op de Noordwijkse,het is geweldig leuk lente weer!!!!
    Ik wens je een goede reis en weer veel pret,groetjes en liefs van allemaal
    Leuk je kaart!!!!!!xx tante Ellen

• 22 Maart 2011 - 14:14

Loraine:

Wat eeen leuk verhaaal weeer!
    Klinkt allemaaal erg jaloersmakend haha, volgens mij hou je het daar nog wel 2 maandjes vol :P
    Heeel veeel plezier nog, have fun!
    xxx

ps. Ben benieuwd naar nog meer foto's!

• 22 Maart 2011 - 14:24

Manouk:

Heeey Sabbie! Vera en ik hebben net in het park geleerd! En guess what... de zon scheen volop! Heerlijk.
    Wat spannend zeg, Nieuw-Zeeland! En wat gaat de tijd snel!!! Geniet van alles wat nog komen gaat, voor je het weet ben je al weer thuis in holanda. Al is het natuurlijk ook niet erg om je Australische gebruiken ons aan te leren XD

Heel veel liefs!!!

• 22 Maart 2011 - 14:41

Jip:

Ik moet volgens mij toch wat recht zetten, sabje, ik heb je gered deze week van al dat ongezonde eten dat jij hebt gehad op je trip. Ik heb namelijk in Oz nog nooit pizza gegeten.. duzzzzz

• 22 Maart 2011 - 18:58

Lisette:

jezus, wat ben ik jaloers op jou. Die zomer mag dit jaar van mij ook wel wat eerder in Nederland beginnen. Jammer genoeg is het net lente.. Geduld is een schone zaak. Wat een leuke verhalen weer, blij dat je leuke mensen ontmoet hebt en het naar je zin hebt gehad.
    Ikzelf heb het nu heel druk met school, donderdag m'n PWS presentatie en volgende week begint m'n laatste toetsweek. Dus druk druk druk. :P
    Vorig weekend naar Engeland geweest, was nog een heel gedoe want ik had m'n vliegtuig terug naar Nederland gemist! Haha, echt weer een Lisette-actie. Nouja, nu was het niet echt mijn schuld, maar ik ben nooit zo'n geluksvogel geweest. :P
    Gelukkig vond de familie het helemaal niet erg dat ik nog een nachtje bleef.

Ik kijk al uit naar je volgende berichtje! En we moeten snel even skypen, want dat hebben we nog steeds niet gedaan!
    XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO

• 22 Maart 2011 - 21:27

Marijke:

Hé Sabientje,je bent op weg een echte wereldburger te worden,draait je hand niet om voor bus en vliegreizen,ik vind het heel knap hoor!!!Heb zelf nog nooit in m'n eentje een vliegreis gemaakt en wordt dit jaar 70,kan je nagaan!!!!!Ben apetrots op jou en heb grote bewondering voor de manier waarop je e.e.a.aanpakt!! En het gemak waarmee je dat doet!!Heb weer genoten van je verslag en ben benieuwd te horen hoe Nw Zeeland is.We hebben hier even heerlijk weer en kijken de plantjes de grond uit! Ga dit weekend met m'n Nordic Walking club op pad naar Ameland,we logeren in een Stayokay,voor het eerst dat ik zoiets doe,voor mij een hele stap!!! Laat je weten hoe het was!Geniet van alles,voor je het weet is je avontuur voorbij,veel liefs van Marijke.

• 23 Maart 2011 - 00:00

Lottie:

lieve sabbie! heeeeeel veel plezier in Nieuw Zeeland! Gaat sowieso helemaal goedkomen daar! & echt suuuuper wat je allemaal al hebt meegemaakt! Dikke knuffel

• 23 Maart 2011 - 10:01

Ina:

Tjonge, jonge Sabine...hoe moet jij Culemborg ooit weer als een uitdagende plek zien! Wat een leuke ervaringen allemaal! Geniet er nog maar even met volle teugen van!

• 23 Maart 2011 - 18:04

Chris,B-J,Milan:

Hoi lieve nicht,

Wat een belevenissen weer zeg, super leuk om weer te lezen!
    Zo te lezen en te zien aan je foto's trek je wel de gezelligheid naar je toe! Zoals we je hier ook kennen. Dus blijf vooral jezelf, dan komt het ook in Nieuw-Zeeland helemaal goed! Veel plezier met je bustour! Hopelijk snel weer eens skypen als je tijd hebt.
    veel liefs van ons 3

• 24 Maart 2011 - 10:16

Marianne:

Hey Sabine,
    Ik heb weer genoten van al je belevenissen,geweldig! Heb je die surfboy met die donkere krullen aan de haak geslagen?,daar is niks mis mee hoor!Hier genieten wij van het mooie lente weer!Corne is een paar dagen op pad met collega"s,ze doen mee met een internatzonale zaalvoetbaltoernooi in slagharen(drank,eten,feesten) ik ben benieuwd of ze ook nog scorren?Het zal vast heeel gezellig zijn!Nou Sabine heeeel veel plezier in New-Zeeland, en we lezen je avonturen wel weer! een dikke knuffel van ons Marianne

• 25 Maart 2011 - 09:49

Oma Betty:

Hello Sabine, bedankt voor je leuke schrijven, jij kan er wat van zeg.Inderdaad wart een advonturen, reizen en feesten, het gaat je uitstekend af.
    Heb je de reis naar New Zeeland overleefd, ondanks het feit dat je bij de verkeerde gate stond.
    Je bent nu even ön your own", but jou kennend denk ij not for long.

• 26 Maart 2011 - 11:25

Eef:

Sabje, jeetje nog maar 55 dagen! Ik mis je en die 55 dagen kan ik nog wel aan maar daarna gaan we zo veel doen/elkaar vertellen!!! Alleen op reis en nog zo veel contacten, geweldig sab! Je verhalen zijn echt prachtig, en ik geniet er echt van! Had graag in jou schoenen gestaan! (alhoewel het hier afgelopen week ook errug lekker lente weer was:D:D:D) DIKKE KUS!

• 29 Maart 2011 - 10:19

Oma Betty:

Hello lieve Sabine, ik heb al gereageerd op je laatste spannende verhaal, nu be je in New Zeeland en leef een tijd in luxe bij een Nederlandse familie, ben echt jalours.
    Op naar je volgende, als altijd,boeiende verhaal. Liefs Oma en Opa