Long time no blog! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sabine Klaver - WaarBenJij.nu Long time no blog! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sabine Klaver - WaarBenJij.nu

Long time no blog!

Door: sabineklaver

Blijf op de hoogte en volg Sabine

23 Januari 2011 | Australië, Melbourne

Hallo lieve vrienden en familie,

EIN-DE-LIJK weer een blog. Zie er nu wel tegenop om te beginnen met schrijven omdat ik waarschijnlijk tegen het einde van m'n verhaal geen vingers meer over heb. Maar ik kan jullie natuurlijk niet in de kou met lege handen laten zitten! Hier gaan we dan:

We vertrokken zaterdag de 15e met z'n 5en uit Sydney. Mike in zijn auto samen met Bas, ik met Mandy en Sanne in hun auto. Twee witte ford falcons, stations. Eerst op weg naar de Ikea, om een matras en dergelijke te kopen. Na al tien keer verkeerd te zijn gereden eindelijk gearriveerd. Zo raar om in Australie door een Ikea te lopen! De Zweedse balletjes vielen goed in de smaak bij de groep (ik hou me nog steeds strict aan m'n vegetarisme) en ik heb genoten van een kingsize bed in de showroom.

Ik kreeg de eervolle taak op me om in het grote camping boek een leuke staplaats uit te zoeken. Dit werd Kangaroo Valley. Er komen was een heel avontuur, we zijn door bos en berg gereden, heel heftig! Toen het nog donker begon te worden ook werden we allemaal iets minder enthousiast over dit kangaroe paradijs. Na uren door the middle of nowhere the hebben gereden kwamen we (thank god) bij een pub. Een pub! Ik was de gelukkigste mens op aarde! Vooral toen bleek dat daar een leuk bandje speelde en we nog iets te eten konden krijgen. Na het optreden zijn we helaas vrij snel weer weg gegaan omdat we nog steeds op zoek moesten naar de camping. Die uiteindelijk gevonden, in het donker de auto klaargemaakt en met z'n 3en achter in de falcon gelegen. Dat voelde als een sardientje in een blik. Heerlijk dus! Volgende dag snel vertrokken naar een betaalde camping aan de kust. Daar snel de zee in gedoken wat achteraf erg gevaarlijk bleek te zijn geweest. Wat het nou was: er bleken blauwe kwallen te zitten die hun tentakels helemaal om je heen wikkelen als ze je tegen komen. Vandaar dat het zo rustig was op het strand! Aan de kwallen ontsnapt stonden we plotseling oog in oog met een kudde kangaroos. Heel schattig! Ontzettend gaaf dat je zo dicht bij ze in de buurt kan komen. Kon bijna in z'n buidel klimmen! Na dit dierlijke onderonsje stonden we later nog voor een angstaanjagende verrassing. Ik zat lekker tegen een boomstam aan een boekje te lezen, samen met Sanne die plots gillend opsprong. Wat bleek nou: een ENORME leguaan. Net een dinosaurus! (zie foto's) Dit zijn niet de enige enge species die we zijn tegen gekomen, want het barst hier van de tarantula spinnen. Bah! Maar het went wel moet ik zeggen!

Na de luxe camping op Depot Beach zijn we doorgereden naar weer een gratis camping (we proberen dit een beetje af te wisselen) iets buiten Canberra. Ik weet niet of het aan de camping lag of aan Canberra, of misschien was het wel het slechte weer, maar het was een dramadag. We hadden onderweg al stil gestaan omdat Mike z'n tank leeg was. Vervolgens bleek de achterklep van de auto van Mandy en Sanne (voor het gemak noem ik ze samen Sandy) kapot. Die ging niet meer open, best vervelend als je daar elke avond in slaapt. En per slot van rekening had Sanne haar fotocamera laten liggen in de MacDonalds in Canberra. Gelukkig heeft ze 'm terug gevonden! Wel aardige mensen ontmoet op de camping, we mochten in hun caravan koken en ze heeft zelfs haar telefoonnummer aan me gegeven voor als ik in Queensland ben! Mensen zijn hier allemaal zo aardig en gastvrij, heel leuk is dat.

Jullie snappen wel dat we na weer een vieze gratis camping toe waren aan iets luxieuzers. We belandden uiteindelijk in Eden op een schone camping met douches, elektriciteit en zelfs een zwembad, en dat voor 10 dollar per nacht! Daarom hier maar twee nachtjes gebleven. Na de twee luie dagen verder gegaan naar Lakes Entrance, maar omdat de campings daar heel duur waren verder gegaan naar Hollands Landing. Dit hadden de jongens uitgekozen (een keer nooit meer). We betaalden 8 dollar p.p. voor een waardeloze camping omringt met prikkeldraad. Niemand in de buurt en absoluut geen bereik, beetje spooky dus.

Na deze tegenvaller werd ik wederom aangewezen tot camping kiezer en zo kwamen we bij Paradise Beach. Kon niet fout gaan aan de naam te horen. Daar kwamen we heel toevallig een aantal jongens uit onze Australian Backpackers groep tegen! Dat was wel even gezellig, maar helaas gingen zij dezelfde dag alweer weg. Daar even op het strand geleven en in een heeeeel heftige zee gezwommen. Later bleek dat er haaien zaten, maar ik ben niet ver de zee in gegaan hoor. (no worried dad!) Op deze gratis camping was natuurlijk geen douche, dus gingen we met de auto naar een tankstation waar je voor 4 dollar 5 minuten kon douchen. Heerlijk! Op de terugweg rechts de rotonde overgegaan wat we eerst alledrie helemaal niet in de gaten hadden. Tot ik heel hard riep dat we de linker baan op moesten! Maar ja hoor, er klonken al sirenes: politie. Wij in paniek natuurlijk, maar gelukkig konden de cops er hier wel om lachen.

Terug op de camping had Mike al contact gelegd met onze buurman. Een Australier die hem wel even zou leren (haaien)vissen. We werden meteen uitgenodigd rond het kampvuur en kregen van alles te eten en drinken aangeboden. Weer die Australische gastvrijheid he.

Na al dat autorijden en kamperen waren we allemaal wel weer toe aan een activiteit. We besloten naar het befaamde Philip Island te gaan, beter bekend als het Pinguin Eiland. Daar hebben we savonds gezien hoe de kleinste pinguins ter wereld (zo'n 30 cm lang) met zonsondergang de zee uit kwamen om hun holletje in de duinen op te zoeken. Zo ontzettend schattig! Mochten helaas geen foto's maken dus is moeilijk om met jullie te delen maar misschien is er wel iets op google te vinden. Na overnacht te hebben, weer in m'n tentje, zijn we vandaag naar een koala gebied gegaan. We liepen daar gewoon door de bossen en konden de koala's in de bomen bijna aanraken! Daar heb ik dan gelukkig wel weer foto's van. Na dit avontuur doorgereden naar Melbourne waar we de groep hebben opgesplitst. Mandy en Sanne zijn hun eigen kant op gegaan om ergens te kamperen en ik zit nu met Mike en Bas in een hostel. Morgen van alles regelen en een beetje Melbourne bekijken en dinsdag willen we graag naar de Australian Open. Woensdag is het Australia Day, een soort Australische koninginnedag. Dat wordt flink feesten dus! Donderdag vertrekt Bas met de bus naar Adalaide en Mike en ik willen dan ook zo snel mogelijk met de auto de Great Ocean Road gaan doen om in Adelaide te eindigen. Vanuit daar waarschijnlijk terug vliegen naar Melbourne om hopelijk te gaan werken bij m'n Australische vriendin Zoe. Weer allemaal heel spannend dus! Vind het nog steeds allemaal doodeng maar zet toch flink door! Mis jullie allemaal best wel erg, vooral op mindere momenten, maar geniet toch ook erg van al het moois en leuks hier. Kan niet wachten tot jullie weer massaal reacties plaatsen. Schroom niet om te mailen, te smsen of te bellen want dat vind ik allemaal prachtig! Hier ben ik gelukkig in de bewoonde wereld dus kan ik jullie ook wat beter op de hoogte houden!

Take care, cheers mates!

Liefs,
Sabine

PS, Sorry voor de taalfouten, ik ben het Nederlands nog niet verleerd hoor! Moet gewoon in erg korte tijd een erg lang verhaal schrijven! (goed excuus he)

• 23 Januari 2011 - 10:05

Karlijntjhe:

Heee Sabbie!

Lekker lang verhaal, ben er speciaal mn bed voor uitgekomen. Leuk om te lezen dat alles goed gaat (:

Geniet er van en take care!

xxxies

• 23 Januari 2011 - 10:06

Bakkersmeisje Mariss:

ah popkee
    want een super leuk avontuur toch allemaal he
    geniet er echt van om alles te lezen
    ben wel een beetje jaloers
    Een reis om nooit meer te vergeten
    ik wacht je volgende blog weer af
    have fun honey
    xxxx

• 23 Januari 2011 - 10:08

Vera:

Yesssss weer super leuke blog! Ik laat je heel snel weten hoe vanavond is gegaan. Heel veel plezier en tot snel! <3

• 23 Januari 2011 - 10:20

Sabine:

Hé Sabine, leuk om te horen wat voor avonturen je allemaal beleeft, je maakt van alles mee! Heel wat anders dan hier in Holland waar alles maar gestructureerd verloopt en er weinig verrassingen zijn. Geniet er van en hou ons op de hoogte!

• 23 Januari 2011 - 10:22

Loraine:

Weer een super leuk verhaal nichie! je maakt wel veeel mee zeg, hopelijk vind je straks nog leuk werk en maak je nog veeeeeel meer mee!
    En niet te vaak in die gevaarlijke zeeen zwemmen he! je moet wel heel thuis komen :P
    Have fun!
    xxx

• 23 Januari 2011 - 10:23

Daddy Cool & Mum :

Heerlijk om je verhalen weer te lezen ook al horen we natuurlijk ook veel over de telefoon. Nu op zoek naar de foto's! We zijn supertrots op je!

xxx

• 23 Januari 2011 - 10:30

Yamile:

ha sabine,
    schrijf ik net een berichtje voor je staat ie er niet op we beginnnen opnieuw, leuk je verhaal te lezen, spannende dingen allemaal, maar ook zeker genieten. je zult zeker veel ongedierte tegenkomen maar ja dat hoort bij reizen, paul en ik zijn een nachtje in een hotel geweest was heerlijk. lekker in een eucalypta stoomcabine, heerlijk he nu jij in de boesboes leeft. haha. het weer is triest hier. het gaat kouder worden. maar ja we komen er wel door hoor. heb jij over het algemeen mooi weer? blijf je met mike reizen of ga je ook nog alleen? wel heerlijk zeker dat hij een auto heeft. als die gaat tanken haha. de griep is hier bij ons voorbij gelukkig. ga lekker weer door met genieten. en wees voorzichtig!! groetjes kus yamile

• 23 Januari 2011 - 11:07

Anneriek:

Aaah sab het is echt leuk om te lezen joh! Ik krijg al helemaal de kriebels van het idee dat je zoveel huge spiders tegenkomt daar! Maar die koala's, hoe schattig!! Ik ben blij om te lezen dat het goed met je gaat chickie! Heeeel veel plezier lekkerdier!! Knuffel,
    annie

• 23 Januari 2011 - 11:26

Marleen:

LIEF je bent een toppertje! Kijk altijd weer uit naar je blog, dus weer op naar je volgende avonturen! Dikke kussen

• 23 Januari 2011 - 12:08

Demi :

Hoiii lieve nicht,ik mis je heel erg.Ik denk wel aan jou,ik heb het wel leuk hier met me zuss hoor, ik heb net gehardloopt met me moerder! En ik ga zomenteen lekker bij me oma een bakkie soep eten,heerlijk.
    Veel plezier nog daar (:
    xxxxxxxxxxxxxx Demi

• 23 Januari 2011 - 12:11

Didii:

zo he wat een lang verhaal, en wat een avonturen al.Je hebt het geloof ik wel naar je zin daar ?!
    Gelukkig gaat alles goed :D
    Kusss

• 23 Januari 2011 - 12:15

Moeder Van Mike:

Hoi Sabine,
    Qat een leuk verslag en ja Mike is net zijn vader, ook de tank zoveel mogelijk leegrijden:), soms gaat het dan net niet goed! Kan je niet wat langer met Mike meereizen? Jij schrijft namelijk veel meer dan Mike en we vinden het leuk om dat te lezen. VVeel plezier nog met z'n alllen.

• 23 Januari 2011 - 12:51

Saskia:

Hoi lieve Sabine,
    Wat een geweldig verhaal, super om dat allemaal mee te maken.
    Hier alles zijn gangentje, nog steeds koud, ik heb maar wat tulpjes in huis gehaald!
    Wel Sabine geniet ervan en kijk een beetje uit met zwemmen in de zee!!!!
    Dikke kus!

• 23 Januari 2011 - 13:11

Marianne:

Hey Lieve Sabine,
    Het is ongeloofelijk wat jij al heb meegemaakt .Toch wel een beeetje jaloers!Gelukkig dat je weer ergens kon blogen,want ik maakte me alweer zorgen ha ha!Ik ben blij dat je Mike nog steeds om je heen heb (ben je niet zo aleen).Nou meid nog heeeeel veel plezier daar, en we houden je blog in de gaten.Dikke knuffel van ons.

• 23 Januari 2011 - 14:12

Tikolini:

Sabi! Geweldig verhaal weer, ik moest keihard lachen om dat 'rotonde-foutje' haha. Heel vet dat je 2x aan de dood ontsnapt bent tijdens het zwemmen ;) Anyways je hebt dus op een goeie manier een beetje de overstromingen ontweken en met wat voor avonturen! Zo leuk al die Aussie-beesten (behalve de tarantula dan) Ga maar lekker op zoek naar meer pubs en ik verheug me alweer op je next story! Je bent awesome!
    xxxxxxx

• 23 Januari 2011 - 14:14

Marijke:

Lieve Sabine,je bent een schat,heerlijk
    dat je ons zo op de hoogte houdt,zat
    echt uit te kijken naar je volgende
    verslag!!! Wat maak je een boel mee,af
    en toe heel spannend,wel uitkijken hoor met al die enge beesten,
    kangaroes,koala beertjes en kleine
    pinguins lijken me wel erg leuk,ge-
    weldig om ze zo van dichtbij te zien!!
    Nu op naar de Australian Open,zo'n
    buitenkansje kan je natuurlijk niet
    voorbij laten gaan!!Oma Tan zit aan
    de buis gekluisterd,misschien ziet ze je ergens zitten,leuk dat ze nu ook
    mee kan doen hè,op haar nieuwe
    laptop! Morgen ben ik weer in België,
    bij de kindjes van Sjoerd,als het lekker
    weer is maak ik graag een tourtje met
    ze op de bakfiets,ik verheug me er al op! Hier vandaag droog en niet erg koud.Lieve stoere meid,tot het volgende verslag,veel plezier met alles,
    dikke kus van Marijke.P.S. Wat heerlijk
    dat de mensen zo gastvrij zijn,komt ook door je eigen uitstraling denk ik!!!

• 23 Januari 2011 - 14:50

Lisette:

Wat een geweldige verhalen zeg! Ontzettend gaaf wat je allemaal meemaakt. Haha, ik moest wel lachen om het omstebeurt gratis en luxe camping opzoeken.
    Ook supergaaf dat je al die dieren gewoon in het wild van zo dichtbij kan zien! Wel iets anders dan die dierentuinen in Nederland! :P
    Blij te lezen dat je zoveel leuke dingen meemaakt. Veel plezier alvast met het Australia day en al je tripjes!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 23 Januari 2011 - 15:55

Oma Betty:

Hello there Sabine, just read your latest news. Glad you have at last reached the more civilised world safely. but not without adventure.
    I think you have managed very well so far so I think you wll continue to overwin
    Here at the monent I am watching speed skating in Heereveen, women silver and brons and the men not so goed.All is wellhere and Opa send his best wishes. That all for now Love you

• 23 Januari 2011 - 15:55

Oma Betty:

• 23 Januari 2011 - 16:20

Bianca:

hi Sabine,

leuk om al je reisverhalen te lezen !!
    ik kijk nu al uit naar je nieuwe blog...

groetjes bianca

• 23 Januari 2011 - 19:14

Olivia:

hoi sabine,
    egt heel cool wat je allemaal niet doet daar in australië maar wel eng met die twee zeeën en met die spin en die leguaan! maarja veel plezier verder in australië ;-)
    liefs,olivia.

• 23 Januari 2011 - 19:26

Olivia:

nog even een vraagje;
    weet jij misschien hoe die zeeën heten? en vivian en ik zijn de spin en die kwal en zo aan het opzoeken hoe die er uit zien egt heeeel vies!!
    liefs

• 23 Januari 2011 - 21:49

Ramona:

Hey Sabine,

Ik ben ook je blogs aan het volgen, echt supercool om te lezen. Veel plezier nog, ik kijk uit naar het volgende verhaal.

Xx Ramona

• 24 Januari 2011 - 08:34

He Sardientje :-):

Ik zag je vader in de bruine kip, we waren gezellig naar een jamsessie.

Wat een leuk verhaal! Fijn dat je zo geniet, dit doe je maar een keer in je leven, dus DOE HET GOED.

Pas je wel een beetje op voor enge dieren, want ik zie je graag weer terug bij Culemborg Blues en alle muziekevenementen die komen gaan.

Het ga je goed en tot snel.

Liefs, Moneypenny

• 24 Januari 2011 - 11:59

Manouk:

Hahahahah dat verhaal over de rotonde&the cops, hahaha. Het is zo raar dat je gewoon aan de andere kant van de wereld zit, terwijl het 'gewone leven' hier gewoon doorgaat! Zo te lezen gaat het allemaal goed en red je jezelf prima! Fijn dat je er nog niet helemaal alleen voor staat en de boel samen een beetje kan verkennen :) Nou pop, door tentamens en werk heb ik nog geen tijd kunnen vinden om middenin de nacht met je te skypen en aangezien ik een telrekening had van 73 euro heb ik je ook nog niet kunnen bellen/smsen, maar zodra de rekening betaald is zal ik je smsen zodat we een skypedate regelen!

xxxxxxxxxxx

• 24 Januari 2011 - 14:44

Iris:

Sabiii!

Ik vind het ontzettend leuk om je blog te lezen, je verteld het allemaal heel erg leuk! Heel veel plezier daar en doe voorzichtig met alle vieze beestjes die daar leven. Haha. Ik blijf je volgen!

Dikke X

• 24 Januari 2011 - 15:49

Oma Betty En Opa Han:

Hello Sabine, wat was het leuk om voor het eerst via skype met je te praten, Gaan wij meer doen.Geweldig fotos vooral toen jullie op weg waren, brengt ons eenbeetje dichterbij al dat wonderbaarlijks van de natuur. Bedankt Sabine. groetjes Oma en Opa.

• 25 Januari 2011 - 17:56

Uncle P:

Hey mate,

Doing well out there?

Geweldig die verhalen van je, een schrijfster in wording, leest zo lekker weg en natuurlijk herken ik de verhalen, de vrijheid, de avonturen, elke dag die de ander weer overtreft, krijg heimwee naar NZ.
    Je geniet er goed van en blijf dat doen, time flies! Cheers to your friends and ofcourse your kangeroo.

Big kiss

• 25 Januari 2011 - 20:16

Toos, Den Haag:

hello sabine,
    wat kan jij leuk vertellen en schrijven, daar kan je later nog iets mee doen!!
    ik volg je met veel plezier en wens je nog veel leuke ervaringen.
    Wie is die Mike eigenlijk??

• 25 Januari 2011 - 20:57

Ellen Wijdieks:

wordt helemaal jaloers op je!!!
    heb dus spijt dat ik in mijn jongere jaren het lef niet heb gehad om ook zulke geweldige dingen te doen!
    respect meisje...respect!!
    wat een geweldige avonturen maak jij weer mee, en wat een leuke foto's erbij!
    wij missen jou ook wel een beetje hier hoor, dus dat is wederzijds.
    heel veel plezier nog en geniet ervan hoor!!
    dikke knuffel van ons allen.

ellen

• 27 Januari 2011 - 21:39

Nida:

Lieve Sabine,

Natuurlijk volg ik je blog, ik wil natuurlijk alles weten. Ik heb je nog een paar keer gebeld voor je vertok en je een smsje gestuurd. Ook heb ik op je facebook een bericht achtergelaten...

Met ons gaat het allemaal goed, maar hoe is het met jou? Ik zie dat je het ontzettend naar je zin hebt. Fijn om te horen (lezen).

Ik mis je wel heel erg!

Pas goed op jezelf, en vooral genieten!!!

Hele dikke kus en knuffel , Nida en familie X

• 30 Januari 2011 - 12:39

Lottie:

sabbieee! waar blijft je nieuwe blog?
    mis je verhalen! X